Isnin, 27 Ogos 2012

Dnc for the 2nd time 25/8/2012

Dnc kali ini terasa sakit dibahagian peranakan atau ari2. Sbb kali pertama dnc saya bg tumpah darah dulu dirumah kemudian baru dikejarkn ke hospital pmc sg.buloh untk dnc dan tak la berapa sakit mcm kali ini.
Kali ini saya terus buat dnc bila dpt tahu benih tidak membesar wlaupun sudah 11 minggu dan tidak berdenyut atau terbantut.
Darah pn dh keluar seperti org nak hbs period dalam 7 hari sebelum dnc dibuat.
Saya xlarat nak bg tumpah darah dirumah lg sbb mcm nak mati rasanya klau bg tumpah darah sendiri.
Sbb itula saya buat keputusan dnc terus pada hari yg sama dpt berita trsebut.
Ais adalah pantang yang pertama.
Mandi pun kena air panas.
Makan setakat ini lauk ikan lada hitam.
Nasi kena betul2 panas dan mestila nasi yg baru dimasak.
Bertungku pn kena jgk tpi jgn trlalu lama sbb bg yg baru gugur dan xprnh ada anak kemungkinan rahim kita masih muda dan lembut.
Tak boleh tidur dalam air cond dan berkipas.
Stokin kena pakai sentiasa.
Baju pn kena lengan panjang.
Minum air kopi O panas2.
Rehatla selama 3 bulan atau lebih.
Saya xrehat semasa kali pertama keguguran dan dnc.sbb itula lekat cpt sgt tak sampai 2 bulan dh pregnant semula dan tak dapat nak diselamatkn juga yg kali kedua ni.
Dnc kali pertama pada 5/5/2012.
Pantang selama sebulan.
Pregnant semula pada 6/6/2012 (kiraan period hari pertama).
11 minggu kandungan.
Dnc kali kedua pada 25/8/2012 (raya aidilfitri ke-8)
Pantang. Done

1 ulasan:

  1. semoga sihat2 selalu,insyaAllah rezeki Allah pasti ada

    BalasPadam